2 Temmuz 2007 Pazartesi

Salatayı sebzeyle güçlendirin

Sağlıklı beslenmenin temel taşlarından biri olan salatanızı hem sağlığa yararlı hem de lezzetli yapmak sizin elinizde! Taze sebzeler, salatanızı ekstra hücre koruyucu fenollerle doldurur. Salatanızı sağlığa yararı açısından güçlü yapmanız için içine adaçayı, biberiye, yabani kekik ve tarhana kekiği ekleyebilirsiniz. Yapılan bir çalışmada; bu otların antioksidan açısından salatalara konabilecek en güçlü bitkiler olduğu ortaya çıktı. Eklemeniz gereken baharatların başında kimyon, ikinci sırada ise taze zencefil geliyor. Enginar, kırmızı pancar, brokoli, sarmısak, pırasa, turp ve ıspanak ise antioksidanlar açısından en zengin sebzeler. Ayrıca salatanızı süslerken bile sağlığınız için çok yararlı besinler kullanabilirsiniz. Sızma zeytinyağı salatanızı parlak ve leziz gösterir. Zeytinyağına alternatif olarak ise elma sirkesi veya üzüm sirkesi kullanabilirsiniz.