4 Temmuz 2007 Çarşamba

Beslenmenin Saç İle Alakası Nedir ?

Saçlarınızın dökülmesine beslenme düzeniniz neden oluyor olabilir mi?


Eğer vejeteryan biriyseniz ve örnek olarak kırmızı et hiç yemeyerek demir eksikliği yaratacak besinler alıyorsanız, neden bu olabilir. Beslenmenizdeki bazı eksikler saç dökülmesi sorununa yol açabilir. Eğer saç tellerinizdeki incelme ve güçsüzleşme ile beraber, tırnaklarınız da kırılgan ve ince bir hale gelmeye başladıysa, doktorunuza danışarak bir kan testi yaptırıp anemi olup olmadığınızı kontrol edebilirsiniz.


Ek olarak, omega-3 asitleri, B12 vitamini ve biotin bakımından zengin bir beslenme düzeni saç durumunuzda etkin bir rol oynayabilir. Elbette bu vitaminler dökülen saçlarınızı tekrar yerine koyamaz fakat, dökülmeyi önleyip, olan saç tellerinizin daha parlak ve güçlü olmalarını sağlar. Tatlı su balıklarından somon balığı da bu vitaminlerden bolca barındırmaktadır.


Yapılan bazı çalışmalarda, yeşil çayın saç dökülmesi konusunda önleyici bir etkisi olduğunu ortaya koymuştur. Ancak çalışmaların bize sunduğu bulgular net ve kesin değildir. Antioksidan oranı güçlü her çeşit çay beslenmeniz için yararlı olabilir