10 Aralık 2007 Pazartesi

Yağlı vücutlar işe yarayacak

Türklerin yağ bakımından zengin vücutları yaşlanmalarını geciktirebilir. Estetik ve plastik cerrahlarının buldukları yeni bir yöntem yağlı vücudu olanlara yeni bir görüm için avantajlı hale getirdi

İnsanın kendi vücudundan alınan yağ dokuları, kök hücre bakımından zenginleştirildikten sonra yüze nakledilerek, kırışıkların giderilmesi ve cildi daha gergin, daha parlak hale getirmek amacıyla kullanılmaya başlandı.

Yağ dokusundan elde edilen kök hücreler, kemik iliğinden elde edilenler kadar dönüşüm yeteneğine sahip olduğu için, bulundukları doku ve organlarda küçük hasarların giderilmesine yardımcı oluyor.

En fazla göbek yağında
Özel bir hücresel tedavi merkezinde görevli Prof. Dr. Demir Tiryaki, en fazla göbek yağında bulunan kök hücrenin, geleceğin teknolojisi olduğuna dikkat çekiyor: “Şimdi estetikte kullanılıyor ama yakında vaktinden önce eskiyen bir organı yeniden oluşturabileceğiz. Kök hücrenin sınırsız bir çoğalma potansiyeli var. Dolgu maddesi içindeki kök hücreler alttan yukarı doğru iyileşme sağlıyor.”
Plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı Dr. Osman Oymak da bugüne kadar yaşlılık çizgilerinin içi doldurularak giderilmesinde kullanılan silikon, kolajen, restylane gibi maddelerin yerini yağ dokularının almaya başladığını açıklıyor.

Oymak, kök hücre yönteminde hastanın kendi dokusundan yapılan malzeme kullanıldığı ve ilaç katılmadığı için olumsuz durumların da ortadan kalktığını anlatıyor: “Bir senedir üstünde çalışıyoruz, neticeleri yeni almaya başladık. Türklerin vücudu yağ bakımdan zengin. Göbek veya kalçadan alınan yağlardan, kök hücrelerin zengin olduğu bir solüsyon elde ediliyor. Bu kök hücreler ikinci kere alınan yağa katılarak dolgu maddesi haline getirilip, gerekirse eksi 79 derecede saklanabilir.”

‘Saati 10 yıl geri alıyoruz’
Dr. Oymak, henüz birkaç ülkede uygulanan yöntemi elmacık kemiği, burun, yanakta uygulamış. Yöntem meme büyütmede ya da vücutta oluşan deformasyonların giderilmesinde de kullanılabiliyor.

Yarım kg. yağ dokusunda yaklaşık 200 milyon kök hücre olduğunu belirten estetik cerrah Dr. Tunç Tiryaki ise yaptıklarının bir anlamda ‘estetik doku mühendisliği’ olduğunu söylüyor: “Yağ dokularını cilt altına iğneyle nakledip, saati 10 yıl geri alıyoruz. Bu konudaki çalışmalarda yurtdışındaki birçok merkezden daha ileriyiz.”

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Thanks for sharing this link, but unfortunately it seems to be down... Does anybody have a mirror or another source? Please reply to my post if you do!

I would appreciate if a staff member here at saglik-bilgileri.blogspot.com could post it.

Thanks,
Daniel

Adsız dedi ki...

Thanks for sharing the link, but argg it seems to be down... Does anybody have a mirror or another source? Please answer to my post if you do!

I would appreciate if someone here at saglik-bilgileri.blogspot.com could repost it.

Thanks,
Thomas

Adsız dedi ki...

Hi,

Thanks for sharing this link - but unfortunately it seems to be down? Does anybody here at saglik-bilgileri.blogspot.com have a mirror or another source?


Cheers,
Thomas