5 Eylül 2007 Çarşamba

Ender Saraç : Ramazan Diyeti

Hedef: İki haftada 5-10 kil
Günlük kalori: 1300 Kcal

Ramazan ayı boyunca uygulayabileceğini bu diyetle iki hafta içinde 5 – 10 kilo vermeniz mümkün. İftar menüsü için ilave edebilecekleriniz: 1 adet yağsız pastırma, 5 zeytin, yağsız peynir, çökelek ya da lor, 2 dilim pide.

Bu diyetin günlük menüleri:
1.GÜN
Sahur: Bir porsiyon pilav (az yağlı) Kayısı komposto
İftar: Pastırmalı veya kıymalı yumurta (3 yumurta ile) 1 kase salata, ½ kilo meyva

2.GÜN
Sahur: Az yağlı pilav, kayısı komposto
İftar: Etli kuru fasulye (1 tabak) 1 tabak bulgur pilavı (az yağlı olacak) diyet güllaç

3.GÜN
Sahur: Peynir veya kıymalı az yağlı makarna, 1 bardak ayran
İftar: 4 adet biber, kabak, domates veya patlıcan dolma, 1 kase yoğurt, ½ kilo meyva

4.GÜN
Sahur: 3 dilim börek, çay
İftar: 8 adet ızgara köfte yarım porsiyon, yağsız pilav, 1 kase cacık, 1 porsiyon diyet muhallebi

5.GÜN
Sahur: 3 dilim börek, çay
İftar: Kıymalı ıspanak, 1 kase yoğurt, ½ kilo meyva

6.GÜN
Sahur: Az yağlı pilav, kayısı komposto.
İftar: ½ tavuk (haşlama ya da ızgara olacak) 1 tabak haşlanmış patates, 1 porsiyon diyet sütlaç

7.GÜN
Sahur: Yumurtalı domatesli, biberli, az yağlı, patates salatası
İftar: 1 tabak lahana sarma, 1 kase yoğurt, ½ kilo meyve