28 Ağustos 2007 Salı

Yüz estetiği

Vücüdun en fazla görünen bölgesi olan yüz bölgesi, estetik cerrahi için en önemli bölge denebilir. Yüzümüzün görüntüsü, kısımlarının birbirine uyumu belkide bütün hayatımızı etkileyen özellikleri oluşturmaktadır. Günümüzde yüz bölgesi estetik girişimlerinde en sık doğal bir görünüm, ameliyat yapıldığının belli olmaması amaçlanmaktadır.

Tabii bu sonucu alabilmek için yüz kısımlarının ideal oranlarının bilinmesi gerekir. Sadece bunu bilmek ve uygulamka ta yetmez, uyumsuz olan yüz orantılarını hangi girişimlerle güzel ve uyumlu bir orana ve görünüme yaklaştırabiliriz, bunun planlanabilmesi ve cerrahi olarak ta uygulanabilmesi gerekir. İnsan dokusu çok kompleks olup yara iyileşmesi, çok değişik faktörlerden etkilenebilmektedir. Ameliyatların sonucu ise en yüksek oranda yara iyileşmesine bağlıdır. Yaranın iyileşmesinde en önemli faktörlerden biri o bölgenin kanlaması, beslenmesidir. Bu nedenle yapılan ameliyatlarda ençok dikkat edilmesi gereken konu, ameliyat bölgesindeki dokuların kanlanmasının korunmasıdır.

Yüz bölgesi estetik girişimlerinde örneğin bir burun estetik ameliyatında cerrahın teknik bilgisi dışında sanatsal bir görüşünün de olması yapılacak ameliyatın daha sofistike olmasını sağlar.