13 Ekim 2007 Cumartesi

Çay Yumurtalık Kanseri Riskini Azaltıyor

Çay Yumurtalık Kanseri Riskini Azaltıyor

sveçli bilim adamları, çay içilerek yumurtalık kanseri riskinin azaltılabileceğini belirtiyor.

Karolinska Enstitüsü’nde yürütülen çalışmada, günde en az iki fincan çayın, yumurtalık kanseri riskini %50 oranında azalttığı ortaya kondu. Çayın içinde bulunan antioksianların bu etkiye yol açtığı düşünülüyor.

Yapılan çalışmada 301’inde yumurtalık kanseri görülen 60,000 kadına yer verildiği açıklandı.

İngiliz bilim adamları ise çayın yararları ile ilgili kesin kanıtların mevcut olmadığını belirtiyorlar.

Ancak daha önce yapılan çalışmalarda, çayın pek çok kanser türüne karşı koruyucu özelliğinin bulunduğu ve hafızayı güçlendirdiği belirtilmişti.

Araştırmacılar, günde en az iki fincan çay içen kadınlarda yumurtalık kanseri riskinin, çay içmeyen kadınlara göre %46 azaldığını belirtiyorlar.

Susanna Larsson, yapılan çalışmada ayrıca kahve tüketimiyle yumurtalık kanseri riskinin arasındaki bağlantının da araştırıldığını, ve kahvenin bu riski azaltmadığının belirlendiğini açıklıyor.

Kanser Araştırmaları Merkezi’nde epidemiyoloji profesörü Tim Key ekliyor: “Yumurtalık kanserinin hormonal faktörlerle güçlü bir bağlantısı var, ve her çocukta bu risk biraz azalıyor, ve doğum kontrol hapları bu riskin daha fazla azalmasını sağlıyor.”